TARINA

Hampton Bayn keittiöstä vastaa Harri Syrjänen, joka on monille televisiosta ja ruokakirjoista tuttu huippukokki. Nyt soppamies nähdään pitkästä aikaa helsinkiläisravintolan ruorissa. Harri halusi lähteä mukaan Hampton Bay –ravintolaan, koska siihen sisältyy niin paljon potentiaalia: ”sijainti meren rannalla ja Bulevardin päässä on loistava, ja ravintolan liikeideassa kohtasi ruoka, sijainti, meri ja valtavankokoinset puitteet”.

 

Syrjänen on ollut mukana hankkeessa alusta alkaen. Hän on suunnitellut keittiön, menun ja rekrytoinut huippuosaajia keittiöön. ”Tässähän on ollut mietittävä tarkkaan se, mitä me olemme, mitä tarjoamme asiakkaille” summaa uudesta ravintolasta innostunut, asiansa osaava ammattimies.

 

Hampton Bay on raikas, herkullinen ruokaravintola meren rannalla. Täällä on mahdollisuus tehdä kaikkea, mitä ravintoloissa on tarkoituskin tehdä: nauttia kahvia, shamppanjaa, lonkeroa terassilla, levätä aurinkotuolissa tai tulla paikalle omalla veneellä. Loppujen lopuksi koko elämys nivoutuu yhteen hyvän ruoan ja ainutkertaisen ilmapiirin kautta.

 

Monipuolinen ruokalista tarjoaa jokaiselle jotain, mutta Syrjänen veikkaa, että lohikeitosta tulee asiakkaiden kestosuosikki. ”Olen tehnyt lohikeittoa jo 25 vuotta tietyllä reseptillä, joten olisihan se pettymys, jos se ei olisi hitti”. Kysymykseen mikä lohikeitosta tekee aivan erityistä Syrjänen vastaa hieman salaperäisesti: ”Se kannattaa jokaisen tulla itse toteamaan.” Muita ravintolan erikoisjuttuja ovat aito hiiligrilli ja oma, pieni kaupunkisavustamo.

 

Syrjänen on ollut mukana monessa. Hän on toiminut kokkina huippuravintoloissa Suomessa ja maailmalla, hän on tehnyt ruokaohjelmia ja stailannut upeita annoksia. Mistä mies saa motivaatiota työntekoonsa? ”Ravintolan pyörittäminen ei ole helppoa – on todella hienoa olla mukana hankkeessa, joka tarjoaa haasteita, ja jossa luodaan pohjaa pitkäaikaiselle menestykselle” kerto Harri ja jatkaa: ”Vuosien varrella mahdollisuuksia on ollut monia, mutta nyt vastaan tuli sellainen, jossa potentiaali ja resurssit olivat kohdillaan”.

 

Hampton Bay avaa kesäkauden kynnyksellä, ja ravintolan yksi lippulavoista tuleekin olemaan suuret, viihtyisät terassit. Millainen on kokin täydellinen kesäpäivä? ”Silloin ei tuule liikaa, ja aurinko paistaa. Makoilisin aurinkotuolissa, söisin hyvää ruokaa ja nauttisin kaikessa rauhassa. Kesään sopii kuivat valkoviinit, erilaiset lonkerot ja toki mineraalivesi.

Hietalahdenranta 6, 00120 Helsinki
Puh. +358 44 709 4494

myynti@hhr.fi

​#hamptonbayhelsinki

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle